طرز تهیه کیک شکلاتی
شیرینیهای هیجانانگیز را برای لحظات شاد و دور همیهاتون بپزید. عطر و طعم خوشش تکمیلکننده لحظات شادتان خواهد بود. برای پخت این کیک خوشمزه شکلاتی به کمی ذوق و سلیقه و یک فر خوب نیاز است. فرهای مجهز به فن کانوکشن مانند اجاق گازهای مبله و فرهای توکارِ تاکنوگلد با گردش هوا و یکنواخت کردن هوای داخل فر باعث پختِ یکنواخت کیک میشود و شما یک کیک اسفنجی وحرفهای خواهید داشت.
طرز تهیه کیک شکلاتی :
مواد لازم کیک شکلاتی | |
تخم مرغ | ۴ عدد |
شکر | ۱٫۵ پیمانه |
روغن مایع | ۱ پیمانه |
شیر | ۱ پیمانه |
آرد | ۲٫۵ پیمانه |
عصاره وانیل | ۱ قاشق چایخوری |
بکینگ پودر | ۲ قاشق مرباخوری |
پودرکاکائو | ۲ قاشق غذاخوری |
مواد لازم کرم شکلاتی | |
شیر | ۲ پیمانه |
شکر | ½ پیمانه |
زرده تخم مرغ | ۲ عدد |
نشاسته ذرت | ۳ قاشق غذاخوری |
شکلات شیری | ⅔ پیمانه |
شکلات تلخ | ⅔ پیمانه |
خامه قنادی | ۳۰ گرم |
موز | ۳ عدد |
شکلات چیپسی | به مقدار کافی |
مواد لازم برای گاناش | |
خامه صبحانه | ۳ قاشق غذاخوری |
کره | ۱ قاشق غذاخوری |
شکلات تختهای | ۱ پیمانه |
طرز تهیه کیک شکلاتی
مرحله اول
برای تهیه کیک شکلاتی خوشمزه در ابتدای کار کرم شکلاتی را آماده میکنیم، برای این منظور شیر را به همراه زرده تخم مرغ، شکر و نشاسته ذرت درون یک قابلمه مناسب میریزیم و با همزن دستی به خوبی هم میزنیم تا مواد درون شیر حل شوند.
مرحله دوم
در ادامه قابلمه را روی حرارت ملایم قرار داده و به صورت مداوم هم میزنیم تا مایه درون قابلمه به غلظت بیش از فرنی برسد. زمانی که مایه کرم به غلظت مطلوب رسید، قابلمه را از روی حرارت برداشته و شکلات شیری را به همراه شکلات تلخ به قابلمه میافزاییم.
مرحله سوم
به هم زدن ادامه میدهیم تا شکلات ها درون مایه کرم کاملا ذوب شود. در ادامه کرم شکلاتی را درون یک کاسه مناسب منتقل کرده و روی آن را با کیسه فریزر میپوشانیم، سپس اجازه میدهیم به مدت ۲ تا ۳ ساعت درون یخچال استراحت کند.
مرحله پنجم
در این مرحله فر را روی حرارت ۱۸۰ درجه سانتی گراد روشن میکنیم تا فر کاملا گرم شود. در ادامه تخم مرغها را به همراه شکر و عصاره وانیل درون یک کاسه مناسب میریزیم، سپس با دور تند همزن برقی به مدت ۵ تا ۷ دقیقه هم میزنیم.
مرحله ششم
زمانی که مخلوط تخم مرغ سفید و کش دار شد، شیر و روغن مایع را به ترتیب به کاسه اضافه کرده و هر کدام را به مدت ۳۰ ثانیه در حد مخلوط شدن هم میزنیم. در ادامه آرد را به همراه بکینگ پودر و پودر کاکائو درون الک ریخته و ۳ مرتبه الک میکنیم.
مرحله هفتم
حالا مواد خشک را طی ۴ مرحله به کاسه میافزاییم، سپس با لیسک به صورت دورانی به یک سمت هم میزنیم تا بافت مایه کیک یکدست شود. در ادامه درون قالب کمربندی را با کاغذ روغنی میپوشانیم، سپس مایه کیک را درون آن میریزیم.
مرحله هشتم
حالا قالب را چند مرتبه محکم روی سطح کار میکوبیم تا هوای اضافی و حبابهای بین مایه کیک کاملا از بین برود. در ادامه قالب را طبقه میانی فر گذاشته و اجازه میدهیم کیک به مدت ۴۰ تا ۴۵ دقیقه درون فر بماند تا کاملا پخته شود. دمای ایدهآل برای فرهای گازی ۱۸۰ درجه سانتی گراد و فرهای برقی ۱۶۰ درجه سانتی گراد میباشد.
مرحله نهم
پس از گذشت این زمان برای اطمینان از پخت کیک، یک خلال دندان یا سیخ چوبی در مرکز کیک فرو برده و خارج میکنیم، در صورتی که مایه کیک به آن نچسبیده بود کیک کاملا پخته است. در ادامه قالب را از فر خارج میکنیم.
مرحله دهم
حالا اجازه میدهیم کیک کاملا خنک شود، سپس کیک را از قالب جدا کرده و به صورت ورقهای به ارتفاع ۲ سانتیمتر برش میزنیم. در ادامه کرم شکلاتی را درون قیف یکبار مصرف ریخته و یک لایه کیک درون قالب قرار میدهیم.
مرحله یازدهم
در این مرحله کرم شکلاتی را روی کیک پایپ کرده، سپس موز را به صورت ورقهای برش میزنیم و روی کرم شکلاتی میچینیم. در ادامه مقداری شکلات چیپسی به صورت پخش روی اسلایسهای موز میریزیم و لایه بعدی کیک را قرار میدهیم.
مرحله دوازدهم
حالا به همین ترتیب ادامه میدهیم تا مواد تمام شوند، سپس کیک را به مدت ۳ ساعت درون یخچال قرار میدهیم. پس از گذشت این زمان گاناش را آماده میکنیم، برای این منظور شکلات و خامه را درون یک کاسه مناسب میریزیم.
مرحله سیزدهم
در ادامه کره را به کاسه اضافه کرده و کاسه را روی حرارت بخار کتری به روش بنماری ذوب میکنیم، سپس اجازه میدهیم کاملا خنک شود. حالا کیک را از قالب جدا کرده و گاناش را به صورت پخش روی آن میریزیم.
مرحله چهاردهم
در این مرحله اجازه میدهیم کمی گاناش سفت شود، سپس کیک شکلاتی را با توت فرنگی تزیین میکنیم. در نهایت کیک را به اندازه و فرم دلخواه برش زده و به همراه چای تازه دم یا قهوه سرو میکنیم.
نوش جان.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگو شرکت کنید؟نظری بدهید!